Lopende band Opel Belgium ligt stil

(belga) - Bij Opel in Antwerpen ligt de band sinds dinsdag 14.00 uur stil door bevoorradingsproblemen die het gevolg zijn van de staking in de fabriek in het Duitse Bochum. De arbeiders in Antwerpen, die dinsdag verder geïnformeerd werden over de herstructureringsplannen, vallen terug op technische werkloosheid.

De onzekerheid over hoe lang die zal duren, maakt sommige arbeiders in Antwerpen ongerust.

In Bochum wordt nu al voor de zesde dag op rij gestaakt tegen de herstructureringsplannen van moederbedrijf GM, die in Duitsland meer dan 10.000 banen zullen kosten. Door de staking ins Duitsland is de productie in Antwerpen, waar de Astra-modellen gemaakt worden, sinds 14 uur dinsdag stilgevallen. Enkel de onderhoudsploeg werkt nog enkele shifts voort.

"Er zijn mensen die ongerust zijn over hoelang die technische werkloosheid gaat duren", zei één van de arbeiders die dinsdagmiddag zijn shift beëindigde. De arbeiders vallen terug op een werkloosheidsuitkering en een toeslag van 8 euro van het bedrijf. De arbeiders hebben begrip voor de acties in Duitsland, maar ik denk dat de bereidheid om te staken niet zo groot is", aldus de arbeider.

Intussen blijft Opel Belgium afwachten wanneer de staking in Bochum eindigt. Wanneer dat gebeurt, kan de fabriek in Antwerpen in minder dan 24 uur heropgestart worden.

De herstructurering bij Opel treft ook 300 tijdelijke krachten in Antwerpen, wiens contract niet verlengd zal worden. Volgens verschillende arbeiders kan Opel in Antwerpen niet zonder die mensen. "Als die er niet zijn, kan de band niet draaien", zei een arbeidster aan de pers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud