Advertentie

LSG: staking in fabriek Wevelgem wegens ontslag arbeider

(tijd-nieuwslijn) - In de Ipso-fabriek in Wevelgem van de producent van industriele wasmachines LSG is donderdag niet gewerkt. Woensdagavond werd een arbeider ontslagen en donderdag brak, als protest hiertegen, een spontane staking uit. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn bij het bedrijf en bij de vakbond ACV-Metaal.

Volgens Erik Vanderhaegen, de CFO van LSG, werd een werknemer ontslagen wegens een 'zwaarwichtige reden'. Wat er precies aan de hand was, wil hij niet zeggen, maar "het was voldoende om van onzentwege een degelijk signaal te geven".

De betrokken werknemer werd volgens Paul Maxy van ACV-Metaal, Gewest Kortrijk, pas enkele minuten voor het einde van de werkdag van zijn ontslag op de hoogte gesteld. Dat verklaart waarom er pas donderdag werd gereageerd. De arbeiders zouden het werk pas willen hervatten als het ontslag wordt ingetrokken.

De directie en de vakbonden zijn met elkaar in contact. Een moeilijkheid is dat gedelegeerd bestuurder Jesper Jensen momenteel in de VS is.

In Wevelgem werken volgens Vanderhaegen een 200-tal mensen bij LSG. Hij geeft toe dat de actie een bepaald effect zal hebben, maar dit zou niet 'dramatisch' zijn. Het hangt er natuurlijk van af hoe snel er een akkoord uit de bus komt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud