LSG wil winstgevende CLD-divisie verkopen

(tijd-nieuwslijn) - De kans is groot dat Laundry Systems Group (LSG), de Belgisch-Deense producent van industriele wasmachines, haar CLD-divisie verkoopt. Dat zei Jesper Jensen, de CEO van LSG, donderdagmorgen op een persconferentie.

LSG meldde een week geleden dat er onderhandelingen lopen met een potentiële koper voor haar Commerical Laundry Divisie (CLD), die lichte wasmachines maakt.

In de Commercial Laundry Divisie (CLD), die lichte wasmachines maakt, steeg de omzet van 71,8 miljoen euro in 2004 tot 85,3 miljoen euro in 2005. In 2004 lanceerde CLD een nieuw productengamma, wat resulteerde in een hoger orderboek in 2005. De bedrijfswinst van de divisie steeg van 5 miljoen euro tot 7,1 miljoen euro.

LSG liep niet te koop met de CLD-divisie, maar werd zelf benaderd door een derde partij. Hoewel die afdeling erg winstgevend is voor LSG, wordt een verkoop allerminst uitgesloten. 'We kregen een erg attractief aanbod', verklaarde CEO Jesper Jensen,' en we zijn nu volop aan het onderhandelen. De kans is groot dat we de CLD-divisie verkopen, maar het kan ook nog altijd fout lopen.'

Volgens de directie van LSG zou een verkoop van de CLD-divisie geen grote gevolgen voor de groep mogen hebben. 'Wij hebben altijd een duidelijk onderscheid gemaakt tussen onze CLD- en HDLD-divisie, met aparte merken en volledig verschillende distributienetwerken', zegt CFO Vanderhaegen. 'In de HDLD-markt, waar we de nummer 1 wereldwijd zijn, zit zeker nog voldoende potentieel. Die markt wordt trouwens gekenmerkt door minder concurrentie.'

Over de koper of de prijs van de CLD-divisie wilden ze bij LSG nog niets kwijt. Wel staat vast dat bij een eventuele verkoop de aandeelhouders zullen worden vergoed.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect