Luc Van Nevel en Hugo Vandamme bestuurder bij bouwgroep Van de Walle

De bouwgroep Van de Walle uit Aalter groeit aan een hoog tempo. Ondernemer Geert Van de Walle professionaliseert zijn organisatie en haalt daarom twee zwaargewichten uit de Vlaamse zakenwereld aan boord: Luc Van Nevel en Hugo Vandamme worden onafhankelijk bestuurder.

(tijd) Van de Walle is actief in diverse takken van de bouwwereld, zoals industriebouw, woning- en appartementenbouw en projectontwikkeling. Twee recente operaties zorgen voor een uitbreiding en diversificatie in de productie van prefabbeton en de bewerking van natuursteen. Die laatste activiteit loopt via de acquisitie (na faillissement) van de firma Potier uit Maldegem.

In het 7.000 vierkante meter grote fabrieksgebouw van Punch Plastics in Brugge (dochter van de beursgenoteerde groep Punch) dat drie jaar leeg stond, start Van de Walle een productie-eenheid voor prefab-betonelementen. Dochterbedrijf Precon begint met 10 medewerkers en wordt een nieuwe toeleveringspool voor de groep.

De bouwgroep Van de Walle is opgericht in 1979 door Geert Van de Walle in Ruiselede, maar verhuisde in 2005 naar een nieuw gebouwde site in Aalter. Vorig jaar realiseerde de bouwcluster 35 miljoen euro omzet en de prognose voor 2008 ligt op 50 miljoen euro. Het team van Van de Walle telt 115 medewerkers en dat is zowat een verdubbeling in twee jaar tijd.

Van de Walle heeft geen beursplannen en aast ook niet direct op risicokapitaal. Toch investeert bouwondernemer Geert Van de Walle doelbewust in een verruiming van zijn raad van bestuur met twee onafhankelijk bestuurders. Met Hugo Vandamme en Luc Van Nevel haalt hij twee managers binnen met een indrukwekkende staat van dienst in de Belgische zakenwereld. Hugo Vandamme is voormalig CEO van Barco en voorzitter van de beursgenoteerde groepen Roularta en Kinepolis en bestuurder bij het Zeebrugse havenbestuuur MBZ. Luc Van Nevel, voormalig topman van Samsonite Worldwide, is voorzitter van het beursgenoteerde bedrijf Pinguin en bestuurder bij Picanol. JVI

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud