Luchthaven Charleroi ontvangt derde meer reizigers in eerste kwartaal

De luchthaven in Charleroi (Brussels South Charleroi Airport - BSCA) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 33 procent meer passagiers geregistreerd dan in dezelfde periode in 2006. Dat heeft BSCA woensdag bekendgemaakt. Er werden ook plannen aangekondigd om vanuit Charleroi naar nieuwe bestemmingen te vliegen.

(belga) In het eerste kwartaal van 2007 registreerde BSCA 539.672 reizigers, terwijl dat cijfer in de eerste drie maanden van 2006 op 405.800 lag. De vijf nieuwe bestemmingen (Valencia, Malagna, Faro, Salzburg en Nîmes) sinds april 2006 en de zeven andere nieuwe (Ljubljana, Turijn, Grenoble, Boekarest, Casablanca, Marseille en Madrid), die in de loop van het jaar gelanceerd worden, hebben het cijfer opgekrikt, zo luidt het. Ook de andere bestemmingen hebben bevredigende resultaten gehaald en bijgedragen tot de stijging. BSCA zou volgens de vooruitzichten dit jaar de kaap van de drie miljoen reizigers overschrijden.

De luchthavenverantwoordelijken wezen woensdag nog op enkele nieuwigheden dit jaar. Sinds 1 april heeft de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air zijn capaciteit in Charleroi verdubbeld en nog drie of vier maatschappijen zijn aan het onderhandelen met BSCA, zo luidde het. Vanaf 1 oktober zal Wizz Air een lijn inleggen naar Katowice (Polen). De de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair organiseert vanaf juni opnieuw vluchten naar Londen-Stansted.

Omdat reizigers uit Noord-Frankrijk volgens intern onderzoek van de luchthaven een grote interesse voor BSCA tonen, komt er vanaf 1 mei een regelmatige busverbinding tussen het station Lille-Europa en de luchthaven in Charleroi. Uit een studie bleek vorig jaar bovendien dat de helft van de vliegtuigpassagiers, die via BSCA reizen, uit Vlaanderen komt en daarom wil BSCA het commerciële team in Vlaanderen versterken. Steeds meer Nederlanders tonen ook interesse in de luchthaven van Charleroi. Bijgevolg zal een Nederlandstalige verantwoordelijke voor verkoop aangesteld worden.

De nieuwe terminal, waarvan de eerste steen gelegd werd op 1 juli 2005, zal tussen 16 november 2007 en 15 januari 2008 in gebruik genomen worden. Als alle personeel voor de nieuwe terminal is aangeworven, zullen er 255 mensen werken voor BSCA.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud