Advertentie
Advertentie

Lufthansa betaalt tot 250 miljoen euro voor Brussels Airlines

foto belga ©BELGA

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kan vanaf 2011 voor een maximumbedrag van 250 miljoen euro volledig in handen komen van haar Duitse sectorgenoot Lufthansa.

(belga) - Dat blijkt uit een maandag bekendgemaakt akkoord tussen beide bedrijven. Brussels Airlines zal wel blijven opereren als "een grotendeels onafhankelijk bedrijf".

Lufthansa krijgt in een eerste fase 45 procent in handen van SN Airholding, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, en betaalt daarvoor 65 miljoen euro. Deze operatie verloopt via een kapitaalverhoging en zou begin volgend jaar rond moeten zijn.

2011

De Duitsers hebben voorts een optie om vanaf 2011 de overige 55 procent te verwerven. De prijs daarvan hangt af van de prestaties van Brussels Airlines, maar zal maximaal nog eens 185 miljoen euro bedragen.

Brussels Airlines blijft "grotendeels onafhankelijk", onder eigen naam en met hoofdkantoor in Brussel. "We zijn ervan overtuigd dat een modulair concept van grotendeels onafhankelijke luchtvaartmaatschappijen (...) de beste manier is om de verschillende Europese markten met elkaar te verbinden", aldus Wolfgang Mayrhuber, de CEO van Lufthansa, maandag tijdens een gezamenlijke persconferentie in Diegem.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud