Lufthansa biedt tickets met 'mooi-weer-verzekering' aan

Foto Reuters ©REUTERS

Om haar dalende passagiersaantal op te krikken, biedt de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa tickets aan met een zogenaamde 'mooi-weer-verzekering'. Per dag dat vakantiegangers met zo'n ticket op hun bestemming regen te verduren krijgen, hebben ze recht op 20 euro schadevergoeding. Die kan in totaal maximaal oplopen tot 200 euro.

(belga) - Dat heeft Lufthansa woensdag bekendgemaakt.

Wie kiest voor zo'n 'Sunshine-ticket', sluit automatisch een verzekering af bij WUBA-Versicherungs AG en moet bij regenweer de nodige reisdocumenten, instapkaart en een lijst met regendagen doorgeven aan die maatschappij. Als de website www.wetteronline.de aangeeft dat er minstens vijf millimeter per kubieke meter regen gevallen is op de opgegeven dagen, betaalt de verzekeringsmaatschappij de vergoeding.

De tickets voor 36 geselecteerde bestemmingen kosten 119 euro terwijl normale Europese vluchten 99 euro kosten. De actie loopt tot 8 november.

Lufthansa zag zijn passagiersaantal de eerste helft van het jaar terugvallen met 4,8 procent tot 33,2 miljoen klanten. De bezettingsgraad van de Lufthansavliegtuigen ging met 3,1 punten naar omlaag tot 75,2 procent.

Door de crisis in de luchtvaartsector komen veel vliegtuig- en reismaatschappijen op de proppen met nieuwe en ongewone aanbiedingen. Zo laat ook lagekostenmaatschappij Ryanair zich opmerken door extra geld te vragen voor een toiletbezoek op het vliegtuig. Touroperator Thomas Cook maakt zijn klanten het dan weer mogelijk om van thuis uit hun handdoeken en ligzetels aan het zwembad te reserveren. De Britse pers reageerde kritisch op die actie aangezien enkel Thomas Cook Duitsland die extra's aanbiedt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud