Lufthansa duikt van bedrijfswinst naar bedrijfsverlies

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft in 2001 een negatieve bedrijfswinst geleden van EUR 292 miljoen, tegen een bedrijfswinst van EUR 1,547 miljard een jaar eerder.

Het nettoverlies kwam uit op EUR 633 miljoen, tegen een nettowinst van EUR 689 in 2000. Per aandeel kwam het verlies uit op EUR 1,66, tegen een winst per aandeel van EUR 1,81 een jaar eerder.

Lufthansa verwacht dat het resultaat over 2002 'beduidend hoger' zal liggen dan in 2001. De luchtvaartmaatschappij sprak geen concrete verwachting uit. 'Omdat het beeld op de economische cyclus en de internationale politieke situatie nog niet scherp is, is het op dit moment te vroeg om een betrouwbare schatting van het resultaat in 2002 te maken', verklaarde ze. 'Lufthansa verwacht wel dat het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal niet zal tegenvallen, omdat ze de kosten streng bewaakte en de capaciteit van haar vliegtuigen afstemde op de vraag.

De luchtvaartmaatschappij investeerde vorig jaar EUR 1 miljard in haar vloot en EUR 2 miljard in financiele deelnemingen, waaronder de overname van Sky Chefs voor EUR 1,2 miljard. Ook moest de onderneming EUR 122 miljoen meer uitgeven aan brandstof dan in 2000. Lufthansa zal over 2001 geen dividend uitkeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud