Advertentie
Advertentie

Lufthansa mag BA nog niet overnemen

©BELGA

De Europese Commissie start een diepgaand onderzoek over de geplande overname van Brussels Airlines door het Duitse Lufthansa. Etienne Davignon, voorzitter van de Belgische luchtvaartmaatschappij, toonde zich teleurgesteld, maar blijft optimistisch over de uiteindelijke afloop van het dossier.

(tijd) - De Commissie maakt zich zorgen over zes lijnen van Brussel naar Duitsland en naar Zwitserland. Na de overname van Brussels Airlines door Lufthansa zou er geen concurrentie meer zijn op ondermeer de routes Brussel-Zürich, Brussel-Hamburg en Brussel-München.

Lufthansa en Brussels Airlines zijn bereid om landingsrechten af te staan aan een nieuwe concurrent. Maar ze beweren dat er op dit ogenblik niemand geïnteresseerd is in die routes. 'Wij kunnen niet garanderen dat we iemand vinden om ons te beconcurreren', luidt het daar.

De overname van VLM Airlines door Air France-KLM sleepte destijds ook maanden aan, omdat de Britse overheid VLM verplichtte zelf een concurrent te vinden voor de route Londen-Amsterdam. Die werd na lang zoeken toch gevonden.

Brussels Airlines en Lufthansa zijn nu van plan nu al die vormen van samenwerking op te starten die geen EU-goedkeuring vereisen zoals codesharevluchten, gezamenlijke aankoop van catering enz. in afwachting van een definitieve goedkeuring van de overname. 

De Commissie heeft nu tijd tot 10 juni om een beslissinig te nemen. 

GUM

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud