Advertentie

Macintosh: winst stijgt 14% in eerste halfjaar

(tijd-nieuwslijn/betten) - Macintosh heeft over het eerste halfjaar van 2002 een nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening gerealiseerd van EUR 3,3 miljoen. Analisten hadden gerekend op een winst van EUR 2 miljoen.

Over de eerste helft van 2001 kwam de winst uit normale bedrijfsuitoefening uit op EUR 2,9 miljoen. Per aandeel steeg de winst van EUR 0,38 naar EUR 0,44, waar analisten een winst per aandeel van EUR 0,27 hadden verwacht.

Macintosh verwacht voor 2002 een 'substantiële' stijging van de winst uit gewone bedrijfsuitoefening, 'er van uitgaande dat de marktomstandigheden geen verdere verslechtering te zien zullen geven'. De omzet van Macintosh daalde in het eerste halfjaar met EUR 34,7 miljoen tot EUR 370,3 miljoen. Het bedrijf boekte een buitengewoon resultaat op de verkoop van gratis internetprovider MyWeb van EUR 3,5 miljoen. Daarmee kwam de nettowinst van Macintosh over de eerste zes maanden van 2002 uit op EUR 6,8 miljoen, tegen EUR 0,3 miljoen een jaar eerder.

De omzetdaling in het eerste halfjaar was volgens Macintosh voornamelijk het gevolg van slechtere marktomstandigheden in vooral de meubel- en telecomsector en het afstoten van ruim 70 onvoldoende presterende winkels. Dit betrof tien winkels van Kwantum België, alle dertien winkels van Hoogenbosch in België en negen in Duitsland, 28 winkels van Superconfex en alle 12 winkels van BikeWorld in Nederland.

Het bedrijfsresultaat van Macintosh bedroeg in de eerste helft van 2002 EUR 7,1 miljoen ten opzichte van EUR 9,1 miljoen in 2001. De sector Living realiseerde een lager bedrijfsresultaat als gevolg van een tegenvallende omzet in de meubelsector. Het bedrijfsresultaat van de sector Fashion kwam in tegenstelling tot 2001 positief uit, volgens Macintosh door een beduidende verbetering bij Superconfex ten gevolge van de reorganisatie.

In de sector Automotive & Telecom realiseerde Halfords een stijging van het bedrijfsresultaat, maar kwam dat van de hele sector lager uit vanwege 'een forse omzetdaling bij de telecom-activiteiten'.

Macintosh maakt op 29 augustus de definitieve halfjaarcijfers bekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud