Advertentie

Maersk Line legt 8 grote containerschepen stil

De Deense rederij Maersk Line gaat 8 grote containerschepen gedurende zes maanden uit de vaart nemen. De reuzen, die elk 6.500 TEU kunnen vervoeren, worden officieel opgelegd tengevolge wijzigingen in de diensten, maar in feite is een wereldwijde daling van het vrachtaanbod de oorzaak.

(tijd) - Maersk heeft wijzigingen aangebracht aan de diensten Azië-Europa, Azië-Centraal-Amerika en de Transpacifische diensten. Hierdoor is er overtollige tonnage, die momenteel niet elders zal worden ingezet. Acht schepen van 6.500 TEU worden van december tot mei/juni opgelegd, zoals dat in het scheepvaartjargon heet. Ze zullen vooral in Azië gestationeerd worden. Door de schepen tijdelijk uit de vaart te nemen vermindert Maersk de capaciteit en wordt ook op de kosten bespaard.

'De vrachttarieven blijven onder zware druk staan en op verscheidene routes dekken de vrachttarieven onze variabele kosten niet volledig', legt Michel Deleuran, hoofd van Network and Product bij Maersk Line, uit in een persbericht. Maersk Line zal zijn capaciteit verder blijven aanpassen aan de marktontwikkelingen door vaarschema's te optimaliseren, diensten te consolideren, vessel sharing agreements af te sluiten, de havenproductiviteit te verhogen, trager te varen en mogelijk ook door het opleggen van nog meer schepen.

Maersk Line is de grootste containerverscheper ter wereld met een vloot van meer dan 470 containerschepen die samen ruim 1,9 miljoen TEU (equivalenten van een twintigvoetscontainer) kunnen vervoeren.

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud