Advertentie

Marcel Buelens man van het jaar van Aviation Press Club

©Photo News

Marcel Buelens, de algemeen directeur van Brussels South Charleroi Airport, is gisteren door de Aviation Press Club uitgeroepen tot man van het jaar.

 

De Aviation Press Club (APC) is de vereniging van gespecialiseerde luchtvaartjournalisten. Die kennen de award jaarlijks toe aan iemand uit de sector. Dit keer was het de beurt aan Marcel Buelens, de topman van de luchthaven van Charleroi.


Voorzitter Luk De Wilde van de APC loofde Buelens voor het feit dat hij de regionale luchthaven op korte tijd sterk heeft doen groeien. Zo zijn vanauit Charleroi vandaag 59 bestemmingen bereikbaar. Toen Buelens aantrad in decemer 2006, waren dat slechts 17.


Terwijl de meeste luchthavens zwaar te lijden hebben onder de economsiche crisis, steeg het aantal commerciële vluchten op de luchthaven van Charleroi in februari met 22 procent.  Het aantal passagiers steeg met 21 procent tot 228.784.


Brussels South Charleroi Airport huisvest vijf lagekostenmaatschappijen waaronder marktleider Ryanair. De budgetvliegers hebben minder te lijden onder de economische crisis dan de traditionele luchtvaartmaatschappijen. Volgens de luchtvaartorganisatie IATA zullen die dit jaar voor 3,5 miljard euro in het rood belanden.    LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud