Advertentie

Marconi halveert omzet in eerste kwartaal

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Britse producent van telecomapparatuur Marconi heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van GBP 592 miljoen behaald, tegen GBP 1.134 miljoen het jaar ervoor. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt in een trading update over het eerste kwartaal.

Volgens Marconi is de omzet uit kernactiviteiten volgens verwachting uitgekomen op GBP 510 miljoen, "ondanks een verdere verslechtering van de marktomstandigheden".

Het concern stelt nog steeds de negatieve gevolgen te ondervinden van telecombedrijven die hun budget voor kapitaalinvesteringen terugbrengen. Ook de marges stonden in het eerste kwartaal onder druk doordat de uitgevoerde kostenbesparingen niet opwogen tegen de daling van de volumes. Marconi heeft in een poging de kosten te drukken 3.000 banen geschrapt in het eerste kwartaal. Het operationele verlies was in het eerste kwartaal 'iets hoger' dan de GBP 116 miljoen negatief in dezelfde periode vorig jaar.

Marconi, dat een groot gedeelte van de uitstaande schulden wil converteren in aandelen, zag de nettoschuld in het eerste kwartaal toenemen met GBP 152 miljoen tot GBP 3.017 miljoen. Dat is het gevolg van een negatieve kasstroom, rentebetalingen en buitengewone lasten.

Lees het persbericht van Marconi .

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud