Massaproces tegen Deutsche Telekom gestart

(belga) - Voor een rechtbank in het Duitse Frankfurt is dinsdag een massaproces tegen Deutsche Telekom gestart. Meer dan 14.000 kleine aandeelhouders eisen zowat 100 miljoen euro schadevergoeding van het grootste telecombedrijf in Europa wegens de koersval van het aandeel Deutsche Telekom.

De kleinaandeelhouders beschuldigen de telecomgroep ervan geen correcte informatie te hebben verspreid bij de derde beursgang in 2000. Volgens hen zou Deutsche Telekom de waarde van zijn vastgoedportefeuille hebben overschat en niet voldoende hebben geïnformeerd over de peperdure overnameplannen rond het Amerikaanse VoiceStream.

De aandelenuitgave gebeurde in drie keer: in 1996, 1999 en 2000. Bij de derde uitgave gebeurde dit aan 66,50 euro per aandeel. Nadien tuimelde het aandeel naar beneden, in de nasleep van de instorting van dot.com-aandelen. Nu noteert het aandeel 15,90 euro.

Telekom weerlegt de kritiek van de aandeelhouders. Het zegt steeds correcte informatie te hebben gegeven en zegt dat de val van het aandeel de algemene ontwikkeling in de telecomindustrie weerspiegelt.

Het proces betekent meteen een test voor het Duitse juridische systeem, dat geen massaklachten-regeling zoals in de VS kent. De rechtbank besliste, gezien de omvang van het proces, om tien zaken te selecteren die als voorbeeld moeten dienen voor de rest.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud