Maurice de Velder neemt ontslag bij Think-Media

(tijd) - Maurice de Velder is niet langer gedelegeerd bestuurder van de beursgenoteerde mediagroep Think-Media. Hij treedt ook terug uit de operationele activiteiten van het mediahuis. Zijn ontslag is het gevolg van het gerechtelijk onderzoek dat sinds eind maart loopt naar zijn persoon.

Eind maart raakte bekend dat het Antwerpse parket een onderzoek startte naar Think-Media-topman Maurice de Velder, waarbij wordt gezocht naar aanwijzingen van schriftvervalsing, witwasserij, beurskoersmanipulatie en het overtreden van de beursregels. Het gerecht probeert te achterhalen of De Velder heeft nagelaten de beursautoriteiten te verwittigen toen een aandeelhouder een participatie van meer dan 5 procent in de mediagroep opbouwde.

De aandeelhouder in kwestie is Frank Verstraeten, de voormalige eigenaar van de megadancing Zillion in Antwerpen. Verstraeten zou via Think-Media zwart geld hebben witgewassen met de hulp van De Velder. Hij zou ook getipt zijn over de landelijke radiolicentie van 4FM, de private radiozender waarvan Think-Media de helft van de aandelen in bezit heeft. Net voor de bekendmaking van de toekenning van de licentie ging het aandeel van Think-Media 40 procent hoger bij ongekend grote volumes. Het gerecht is nog steeds op zoek naar wie de informatie mogelijk heeft gelekt. In dat kader vroeg het gerecht ook een onderzoek naar de rol van de drie magistraten van het Vlaams Commissariaat voor de Media.

Het is in het kader van dit onderzoek dat De Velder nu ontslag neemt. De raad van bestuur van Think-Media vroeg gisteren aan gedelegeerd bestuurder Kris Dekelver een nieuw directiecomité samen te stellen dat het dagelijks bestuur van de groep waarneemt en de activiteiten van de dochters beter op elkaar afstemt. Think-Media is ook eigenaar van De Vrije Pers, uitgever van de bladen P-Magazine en Ché.

18122915

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud