'Meer dan 60 procent werkwilligen bij staking NedCar'

(belga) - (belga) - Meer dan 60 procent van de productiemedewerkers en vrijwel al het kantoorpersoneel bij de Nederlandse autofabrikant NedCar is werkwillig. Dat maakte het bedrijf vrijdagochtend bekend op basis van een balans van de ochtend- en dagdienst. Volgens de vakbonden werden al meer dan duizend stakers geregistreerd.

'Onder de afwezigen zijn veel medewerkers die verlof hebben genomen. Velen willen elke kans op een confrontatie met de stakers vermijden', aldus de directie in een verklaring.

Het aantal productiemedewerkers dat ook echt in de fabriek is, lag volgens eerdere berichten op 370. Voor een volledige productie zijn er duizend nodig. 'NedCar probeert met de aanwezige werknemers de productie zoveel mogelijk draaiende te houden. Naar verwachting zal de productie van de ochtenddienst ongeveer 30 procent van het normale volume bedragen.' Eerder werd gezegd dat vrijdag zowat zeventig auto's van de band zouden rollen. Op een normale dag produceert NedCar vijf- tot zeshonderd auto's.

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond registreerden rond het middaguur al meer dan duizend stakers.

Het management is van mening dat de staking schade kan toebrengen aan NedCar en aan de verkoop van de Mitsubishi Colt, het enige model dat het bedrijf nog maakt na het wegvallen van de productie van de Smart ForFour van DaimlerChrysler. Daardoor wil Mitsubishi duizend mensen ontslaan. Bij NedCar werken drieduizend mensen, onder wie ook enkele honderden Belgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud