Melexis: autoverkopen lager dan gebudgetteerd

(tijd-nieuwslijn) - De West-Europese autoverkopen zijn tot nu toe lager dan Melexis heeft gebudgetteerd. Daardoor kan de omzetgroei voor dit jaar iets lager zijn dan de vooropgestelde 20%. Dat zei Melexis-voorzitter Roland Duchatelet aan Tijd-Nieuwslijn.

De halfgeleiderproducent Melexis had een stabiele autoverkoop verwacht, terwijl analisten nu een daling met enkele procenten voorzien. "In principe blijven we bij onze groeidoelstelling van 20%, want de autoverkopen kunnen in de loop van het jaar sterk schommelen. Over het hele jaar is de evolutie veel stabieler. Daarom is het nog te vroeg onze doelstellingen aan te passen", legde Duchatelet uit. "Als de verkopen de komende maanden onder budget blijven, kan de omzetgroei wel lager uitvallen dan 20%", waarschuwde de voorzitter.

Melexis realiseert 70% van zijn omzet in de automotive-industrie. Daarvan is 70% bestemd voor de West-Europese markt. "Het potentieel van de Oost-Europese en Chinese markten mag niet uit het oog worden verloren. De vraag naar auto's stijgt en binnen vijf jaar verwachten we daar een doorbraak van automotive-toepassingen. Nu rijdt men in deze landen nog vaak met tweedehandswagens", merkte de topman op.

03/2860425

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud