Melexis: kwartaalwinst hoger dan verwacht

(tijd-nieuwslijn) - Halfgeleidergroep Melexis haalde in het tweede kwartaal een nettowinst van EUR 6,336 miljoen, tegen EUR 5,546 miljoen een jaar eerder. De cijfers zijn iets beter dan verwacht. Analisten hadden gemiddeld op EUR 5,9 miljoen gemikt. Melexis keert een interimdividend van EUR 0,5 per aandeel uit en herhaalt zijn vooruitzichten.

foto: Roland Duchatelet, de topman van Melexis

Dat is meteen het dividend voor het hele jaar, zegt financieel directeur Karen Van Griensven. Er komt geen bijkomend dividend. Melexis keerde ook in 2002 een interimdividend van EUR 0,5 uit. EUR 0,5 per aandeel komt vrijwel overeen met de hele jaarwinst: In 2002 lag de winst per aandeel op EUR 0,47 per aandeel.

De omzet steeg zoals verwacht van EUR 29,4 miljoen naar EUR 32,8 miljoen. De lage dollar drukte wat op de verkopen, maar niet op de bedrijfswinst. Die steeg van EUR 6,082 miljoen naar EUR 7,03 miljoen, licht beter dan de verwachte EUR 6,9 miljoen.

De brutowinstmarge kwam exact volgens de verwachtingen uit op EUR 14 miljoen, 8,9% meer dan een jaar eerder. De winstmarge bedraagt daarmee 42,6%. De groep zei dit jaar in een conference call dat ze de winstmarge hoger dan 42% wil houden.

Van Griensven herhaalde dat Melexis dit jaar op 10 tot 15% omzetgroei mikt. De nettowinst zou op 18 tot 20% van de omzet moeten uitkomen. Met de cijfers voor het tweede kwartaal ligt Melexis perfect op schema om die doelstellingen te halen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud