Melexis sluit eerste kwartaal af met 8,7 miljoen euro winst

Melexis, het Belgische bedrijf dat halfgeleiders maakt voor de auto-industrie, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 51,2 miljoen euro geboekt, 28 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

(belga) Het bedrijfsresultaat bedroeg 11,3 miljoen euro, een stijging met 43 procent. Netto bleef hier 8,7 miljoen euro van over. Melefin, een dochteronderneming van Melexis, verkocht eind januari Melexis Tessenderlo aan Melexis GmbH. Deze aankoop werd gefinancierd met een banklening van 75 miljoen euro op lange termijn. Topman Rudi De Winter is erg tevreden met de 'uitzonderlijke' groei van 7 procent ten aanzien van de vorige periode en van 28 procent op jaarbasis. 'Melexis zal blijven investeren in innoverende automobielproducten zoals contactloze sensortechnologieën. Bovendien willen we ons marktaandeel verder uitbreiden met producten die een hoge toegevoegde waarde en lange productcycli hebben', aldus nog De Winter. Voor het tweede kwartaal van 2006 verwacht het bedrijf een stabiele verkoop, ten aanzien van het eerste kwartaal.

De cijfers zijn beter dan verwacht. De vijf beurshuizen die werden gepolsd door Tijd-Nieuwslijn gingen gemiddeld uit van een nettowinst van 7,27 miljoen euro en een winst per aandeel van 0,17 euro. Ook de omzetcijfers overtreffen de verwachtingen. Analisten waren hier uitgegaan van een omzetgroei met 12,4 procent tot 45,87 miljoen euro.

De koers van Melexis steeg op Euronext Brussel met 4,9 procent tot 13,57 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud