Melexis ziet nettowinst met een tiende toenemen

(tijd-nieuwslijn) - De halfgeleiderproducent Melexis realiseerde in het tweede kwartaal een nettowinst van EUR 5,55 miljoen. Dat is 9,7% meer dan de EUR 5,06 miljoen een jaar eerder. Per aandeel steeg de nettowinst van EUR 0,11 tot 0,12. Melexis bevestigde zijn vooruitzichten voor 2002, maar waarschuwde wel voor een negatief dollareffect op de omzet.

Dat maakte de groep bekend in een persbericht. De nettowinst ligt boven de verwachtingen van de analisten van Dexia Securities, maar iets onder de verwachtingen van beurshuis Puilaetco. Dexia had EUR 5,3 miljoen verwacht, Puilaetco EUR 5,6 miljoen. Hetzelfde geldt voor de bedrijfswinst. De bedrijfswinst steeg in het voorbije kwartaal van EUR 5,15 tot 6,08 miljoen. Dexia voorzag EUR 5,8 miljoen, Puilaetco EUR 6,5 miljoen. De omzet nam met 10,1% toe tot EUR 29,41 miljoen, tegen EUR 26,7 miljoen een jaar geleden. Dat is iets lager dan de omzetverwachting van Puilaetco, maar beter dan de prognose van Dexia.

Melexis bevestigt in het persbericht zijn doelstellingen, maar houdt daarbij geen rekening met een negatief wisselkoerseffect. Financieel directeur Karen van Griensven verduidelijkte aan Tijd-Nieuwslijn dat Melexis nog steeds mikt op een groei van omzet, nettowinst en bedrijfswinst van ongeveer 20%. "We schatten dat de daling van de dollar een negatief effect op de omzet heeft van EUR 1 miljoen per kwartaal. Het effect op de winst is veel kleiner, want we zijn voor een groot deel ingedekt tegen een daling van de dollar en maken ook kosten in dollar", legde Van Griensven uit.

Vorig jaar realiseerde Melexis een omzet van EUR 102,4 miljoen, een bedrijfswinst van EUR 20,1 miljoen en een nettowinst van EUR 20,3 miljoen. Over de eerste helft van 2002 kwam de omzet uit op EUR 56,4 miljoen, de bedrijfswinst op EUR 11,8 miljoen en de nettowinst op EUR 10,8 miljoen.

De halfgeleiderproducent bevestigde ook dat hij een tussentijds dividend van EUR 0,50 zal uitbetalen. De betaling is op 6 september gepland. Het dividend is te danken aan moederholding Elex die haar lening aan Melexis terugbetaalde. Daardoor heeft Melexis meer dan EUR 30 miljoen in kas, na aftrek van bankschulden.

(c) tijd-nieuwslijn

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud