Merck stelt omzetverwachting bij

Merck KGaA, 's werelds grootste producent van liquid crystals en toeleverancier van LG.Philips LCD, verwacht over 2006 een omzetgroei die iets onder de eerder uitgesproken verwachting van het Duitse bedrijf ligt.

(tijd) Het concern ziet nu een omzetgroei 'nabij de 10%', waar het drie maanden geleden nog uitging van 'net een tweecijferige groei'. Het bedrijf handhaaft de verwachting van een 'comfortabele' tweecijferige groei van het bedrijfsresultaat.

In het derde kwartaal zag het bedrijf de nettowinst dalen van 181,5 miljoen naar 144,3 mljoen euro, gedrukt door bijzondere posten. Ook zonder bijzondere posten nam de winst af, maar dat komt volgens Merck doordat vorig jaar er eenmalige betalingen van 70 miljoen euro werden ontvangen. De omzet nam toe van 1,46 miljard tot 1,54 miljard euro.

De omzet uit LCD-kristallen steeg met 4,4% tot 207 miljoen euro. Autonoom lag de groei op 7,7%. Vorig kwartaal steeg de omzet nog met 8,4% tot 198 miljoen euro, waar in het eerste kwartaal nog sprake was van een omzetgroei van 60%.

Merck stelt dat de opbouw van voorraden in de LCD-industrie nu opgelost lijkt te zijn. Het bedrijfsresultaat uit liquid crystals bedroeg 104 miljoen euro, 13% meer dan een jaar eerder. Daarmee steeg de operationele marge van 46,4% naar 50,3%.

Het kankermedicijn Erbitux behaalde een omzet van 87 miljoen euro in het derde kwartaal van 2006. De totale omzet uit farma nam toe met 7,3% tot 1,031 miljard euro. De divisie Chemie boekte een omzet van 496 miljoen euro.

Merck, dat tot 1917 eigenaar was van het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co., kondigde vorige maand de overname van het Zwitserse Serono aan voor 10,6 miljard euro, waar een overname van het Duitse Schering AG eerder dit jaar mislukte.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud