Merrill Lynch boekt recordwinst en -omzet in tweede kwartaal

Merrill Lynch & Co., de grootste zakenbank ter wereld, heeft tijdens het tweede kwartaal van 2006 een nettowinst geboekt van 1,6 miljard dollar. Dat is 44 procent meer dan vorig jaar, vooral te danken aan het segment zakenbankieren.

(belga) Vorig jaar boekte de zakenbank tijdens dezelfde periode 1,1 miljard dollar winst. De winst per aandeel steeg van 1,14 dollar naar 1,63 dollar tijdens het tweede kwartaal.

De kwartaalomzet nam met 29 procent toe tot 8,2 miljard dollar. Dat is meer dan wat analisten hadden voorspeld en net als de geboekte winst een record. De topman van Merrill Lynch, Stan O'Neal, was verheugd over het feit dat alledrie de divisies in het tweede kwartaal een groei optekenden.

De Amerikaanse investeringsbank heeft momenteel wereldwijd 56.000 medewerkers in dienst. Dat zijn er 500 meer dan bij het begin van het tweede kwartaal.

Over het eerste semester van het huidige boekjaar boekt de zakenbank een winst van 2,1 miljard dollar, 0,2 miljard minder dan een jaar eerder. De teruggang is een gevolg van uitzonderlijke factoren tijdens het eerste kwartaal. De omzet nam toe met 28 procent tot 16,1 miljard dollar.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud