Advertentie

Microsoft, Samsung en Intel lanceren laptop met grootte van boek

(belga) - De Amerikaanse bedrijven Microsoft en Intel, respectievelijk software- en chipproducent, en het Zuid-Koreaanse computerfabrikant Samsung hebben donderdag op de ICT-beurs CeBIT in het Duitse Hannover een nieuw type draagbare computer voorgesteld. Het gaat om een heel kleine laptop, de Ultra Mobile PC (UMPC).

De computer heeft ongeveer de afmetingen van een boek. Het ding is zo'n 20 centimeter lang en 15 centimeter breed. Bijna de gehele oppervlakte bestaat uit een aanraakscherm.

De pc werkt met een Intel Celeron-processor en draait op een aangepaste Windows XP versie. Het toestel bevat een mp3-lezer, een gps-systeem en een internetnavigator.

'Microsoft heeft het laatste anderhalf jaar hard gewerkt om al zijn toepassingen in een kleine ruimte te concentreren', vertelde Bill Mitchell, vice-president van Microsoft op een persconferentie.

Intel en Microsoft hebben ook gemeld dat ze akkoorden hebben afgesloten met een twintigtal bedrijven voor de lancering van de nieuwe computer. Bij die bedrijven zijn onder meer MSN, Yahoo! en AOL.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud