Microsoft stopt met ondersteuning voor Windows 98

De Amerikaanse softwareproducent Microsoft stopt met de ondersteuning voor het besturingssysteem Windows 98. Microsoft roept de naar schatting 70 miljoen gebruikers op om over te stappen op een ander besturingssysteem, zoals Windows XP. Dat meldt de Britse omroep BBC op zijn website.

(belga) Vanaf vandaag/dinsdag stopt Microsoft met gebruikers te helpen via de telefonische helpdesk. Er worden ook geen updates meer uitgebracht en veiligheidslekken worden niet langer gedicht.

Microsoft wou in 2003 al eens stoppen met de ondersteuning voor Windows 98 maar moest dat plan toen opbergen na protest van de miljoenen gebruikers. Onder meer in ontwikkelingslanden is Windows 98 nog steeds alomtegenwoordig.

Vooral thuisgebruikers worden getroffen door de beslissing. De meeste grote bedrijven zijn intussen al overgeschakeld op een recenter besturingssysteem. Naast Windows 98 stopt Microsoft ook met de ondersteuning voor Windows 98 Second Edition en Windows Millennium Edition.

Wie nu wil overstappen, zal het moeten doen met het besturingssysteem Windows XP, dat vijf jaar geleden gelanceerd werd. De opvolger ervan, Windows Vista, komt in januari 2007 op de markt voor kmo's en particulieren. Voor grote bedrijven is dit november 2006.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud