Miko boekt 7% hogere omzet in eerste halfjaar

Miko heeft in het eerste halfjaar van 2006 een omzet geboekt van EUR 46,55 miljoen. Dat is een stijging met bijna 7% in vergelijking met de eerste zes maanden van 2005. Dat maakte de specialist in koffieservice en kunststofverpakkingen bekend in een persbericht.

(tijd) Van de halfjaaromzet werd ongeveer 73% gerealiseerd in het buitenland. De koffieserviceactiviteiten namen 55% van de totale omzet voor hun rekening, de kunstofafdeling de resterende 45%.

De omzet van de koffieserviceafdeling nam met 7% toe, ondanks het wegvallen van de omzet van waatercoolers en de bijbehorende waterflessen in Belgie. Deze activiteit, goed voor EUR 450.000 omzet op halfjaarbasis, werd eind vorig jaar overgeheveld naar Sip-Well. De omzetstijging in de koffieservice was deels het gevolg van hogere koffieprijzen, maar vooral te danken aan goede groeicijfers, in het bijzonder in Nederland en Frankrijk.

De omzet van de kunststofverpakkingen groeide eveneens met 7%. De omzet in Duitsland daalde door een prijzenslag in het marktsegment van de kant-en-klare maaltijden, maar dit werd goedgemaakt door de 'aanzienlijke groeicijfers van zowel de Belgische als de Poolse vestiging'.

Miko maakt in de tweede helft van september de financiele resultaten van het eerste halfjaar bekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud