Miko tevreden over winstgroei

(tijd-nieuwslijn) - De koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko realiseerde in 2005 4,44 miljoen euro winst, 12,75 procent meer dan in 2004. De bedrijfswinst steeg evenveel tot 7,23 miljoen euro. 'Een prachtig resultaat', vindt gedelegeerd bestuurder Frans Michielsen. Miko geeft geen concrete vooruitzichten voor 2006, 'gezien het grillige verloop van de grondstofprijzen. Eerder meldde Miko al dat de omzet vorig jaar 10 procent toenam tot 82,99 miljoen euro. 72 procent van de omzet komt uit het buitenland. Miko keert een brutodividend uit van EUR 0,76 per aandeel, 3,64 procent meer dan over 2004.

In de tak koffieservice, goed voor 57 procent van de omzet en het bedrijfsresultaat (ebit), steeg het bederijfsresultaat met 5,6 procent dankzij een toegenomen marktinteresse voor het assortiment van Miko-espressobonen. De tak kunststofverpakkingen realiseerde een stijging van het bedrijfsresultaat met 34,4 procent. Miko investeerde in 2004 aanzienlijk in deze afdeling en dat effect speelde vorig jaar ten volle. In de twee takken steeg het bedrijfsresultaat sterker dan de omzet, wat wijst op een toename van de marges. 'Dat is te danken aan een betere productmix', aldus Michielsen.

Miko sloot in april vorig jaar een exclusieve distributie-overeenkomst met Oro Caffe. 'Nederland loopt goed, België iets minder dan verhoopt. In Nederland is de hype rond Italiaanse espresso groter dan in België', verklaart Michielsen.

De overnames die Miko vorig jaar deed, zullen in 2006 een volledig jaar bijdragen. Toch wil Michielsen geen indicaties geven over de omzetevolutie. 'Januari was zeer goed, februari minder en op maart heb ik nog geen zicht. Vooraleer een omzetevolutie te kunnen geven, wil ik het eerste kwartaal volledig in de vingers hebben.' Concrete verwachtingen geeft Miko niet 'gezien het recente grillige verloop van de grondstoffenprijzen' .

'Dat de Miko-groep de toekomst positief tegemoet gaat, wordt bevestigd door een goedgekeurd investeringsbudget van 5,29 miljoen euro', benadrukt Miko in het persbericht. 'Wij investeren dit jaar 1 miljoen euro in een uitbreiding van onze kunstoffenfabriek in Polen', geeft Michielsen mee. In 2005 investeerde Miko 7,75 miljoen euro, waarvan 5,17 miljoen euro in de aanschaf van professionele drankenapparatuur, die bij klanten in huur of bruikleen werd geplaatst.

'Wij zijn ernstig bezig met enkele overnamedossiers, voornamelijk in koffie. Meer kan ik er niet over zeggen, want het is altijd koffiedik kijken waneer ze kunnen worden afgerond', aldus de gedelegeerd bestuurder.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud