Miko verhoogt belang in Miko Coffee South West tot 98%

(tijd-nieuwslijn) - De koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko verhoogt het belang in Miko Coffee South West van 51% naar 98%. Er werden geen financiele details bekendgemaakt, maar desgevraagd wou gedelegeerd bestuurder Frans Michielsen wel kwijt dat het geen dure overname was. Hij bevestigde meteen ook de verwachting voor een 8 tot 10% hogere omzet- en winstgroei over 2002.

De omzet van deze divisie wordt over 2002 geschat op ruim EUR 2 miljoen. Naast Miko Coffee South West is Miko in Zuid-Engeland ook aanwezig met Cornish Coffee.

De overname van Miko Coffee South West past volgens de groep in de strategie om de franchisestructuur af te bouwen ten voordele van een eigen nationale verkooporganisatie met regionale uitvalspunten. In Groot-Londen, Miko Coffee London, werd al een dergelijke structuur op poten gezet die inmiddels de activiteiten van 9 franchisenemers heeft overgenomen.

Naast Miko Coffee London heeft de Turnhoutse groep ook partnershipovereenkomst afgesloten met Coffee South West, Cornisch Coffee, Miko Coffee North West, Miko Coffee Service Northern, Miko Coffee Mid Anglia en Miko Coffee East Midlands. De Britse activiteiten van Miko waren over 2001 goed voor een geconsolideerde omzet van 10,37 miljoen EUR.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud