Miko wil kwart kopen van Italiaanse koffiebranderij - update

(tijd-nieuwslijn) - De Turnhoutse beursgenoteerde koffiebrander Miko staat dicht bij de overname van 25 procent in de Italiaanse koffiebranderij, Oro-Coffee. Dat bevestigen bronnen dicht bij de directie. Oro-Coffee is een relatief klein bedrijf met ongeveer 50 werknemers. Het is de bedoeling dat Miko op termijn het Italiaanse bedrijf helemaal overneemt. Dat schrijft De Tijd maandagochtend.

In een persbericht bevestigt Miko dat er gesprekken gevoerd worden met Oro Caffe, om er een minderheidsparticipatie van 25% in te nemen. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, aldus het persbericht.

Oro-Coffee is een typische Italiaanse kwaliteitskoffie, die perfect past in het gamma van de Tunhoutse brander. Het bedrijf verkoopt voorlopig vooral in Italiƫ zelf. Voor Miko is de eventuele overname de zoveelste dit jaar. Het Turnhoutse bedrijf is op het overnamepad. Het nam in mei al 75 procent in het Slovaakse Prievidza en trok zijn belang in het Engelse Cornish Coffee Ltd op van 50 naar 100 procent in augustus.

Ook de overname van Oro-Coffee past in de strategie van het bedrijf om met diverse kwaliteitsmerken in Europa aanwezig te zijn.

Miko is gespecialiseerd in koffiebranden, maar ook in kunststofverpakkingen. Het bedrijf boekte in de eerste jaarhelft 2004 een omzet van 39,4 miljoen euro en haalde daaruit een nettowinst van 2,82 miljoen euro. Over heel 2003 haalde het bedrijf een omzet van 73,32 miljoen euro.

In vergelijking met die omzet zijn de recente overnames relatief klein, maar ze onderlijnen de overnamedrift van het bedrijf in Turnhout en de drang naar een breder segment. Het Britse Cornish Coffee brandt koffie die vooral in de horeca, bedrijven en kantoren wordt gebruikt. Het Italiaanse Oro-Coffee is een kwaliteitsmerk, die het gamma van Miko perfect aanvult.

Miko investeerde in de eerste helft 2004 zowel in de afdeling koffie als in kunststofverpakkingen, maar de uitbreiding van de afdeling koffie behoudt blijkbaar de hoogste prioriteit. Het aandeel Miko noteerde vrijdag op Euronext onveranderd op 34,7 euro. Het aandeel schommelde de jongste twaalf maanden tussen 30 en 37 euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud