Minder jobs verloren bij DHL-verhuis

De sluiting van het Europese knooppunt van het koerierbedrijf DHL in Zaventem vernietigt 1.250 banen. Dat zijn er ruim 400 minder dan het slechtst denkbare scenario dat in oktober 2004 werd aangekondigd en nog altijd een 100-tal minder dan de meest optimistische hypothese van toen. Dat zeggen de vakbonden. DHL wil de cijfers niet bevestigen.

(tijd) Op 1 april 2008 verhuist DHL zijn Europees sorteercentrum en luchtvaartknooppunt van Zaventem naar Leipzig. DHL maakte dat drie jaar geleden bekend. DHL behoudt in Zaventem wel een regionaal sorteercentrum. De beslissing van DHL kwam er nadat de regeringen in ons land geen consensus had kunnen bereiken over het aantal nachtvluchten. DHL wenste op termijn een verdubbeling tot 34.000 tegenover de toegestane limiet van 25.000.

Dat er uiteindelijk 'maar' 1.250 banen geschrapt worden, is te danken aan de sterker dan verwachte groei van de regionale activiteiten en aan het feit dat meer bediendenjobs dan gepland in het Brusselse kunnen blijven. Bovendien behoudt EAT, de luchtvaartmaatschappij van DHL, een basis in Zaventem. Daardoor blijven de piloten aan de slag.

GUM

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud