Mitiska bouwt nieuwe baanwinkels

Onder meer Brantano krijgt er een nieuwe winkel bij - Foto Photonews ©Photo News

Mitiska Real Estate, de vastgoedpoot van de retailholding Mitiska, bouwt 4 nieuwe winkelprojecten voor een totale winkeloppervlakte van 7.150 vierkante meter. Het hele pakket is goed voor een investering van 7 à 8 miljoen euro.

(tijd) - In Aarschot bouwt Mitiska Real Estate een nieuwe winkel voor Brantano. Die schoenwinkelketen zat vroeger in de portefeuille van de retailholding. Eind 2007 werd Brantano verkocht aan het Nederlandse Macintosh. Topman Luc Geuten haalde Mitiska bijna exact een jaar geleden van de beurs.

In Dilbeek bouwt Mitiska Real Estate een winkel voor Heytens, een specialist in interieurdecoratie. In Denderleeuw opent op 3 april een nieuw winkelcomplex dat vestigingen van Zeb, Torfs, Pearl en Cassis en Paprika. Tenslotte wordt in Zwijndrecht een magazijn omgebouwd in winkelruimte voor Maxi Zoo en Fun. De speelgoedketen Fun is, nadat Brantano en AS Adventure werden verkocht, nog de belangrijkste overblijvende winkelketen in handen van Mitiska.

'Als we alle kosten optellen, zoals gronden en de feitelijke bouw, gaat het om een investering van 7 à 8 miljoen euro', aldus Axel Despriet en Jan Du Bois. Zij staan aan het hoofd van de vastgoeddivisie.

Mitiska Real Estate kijkt ook verder dan België. In ons land wordt vooral gewerkt aan 'perifere retailprojecten'. In Roemenië werd een joint venture opgezet om enerzijds te investeren in de ontwikkeling van supermarkten en kleinere retailparken en anderzijds de aankoop van afgewerkt en verhuurd winkelvastgoed.

KE

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud