Mitiska verkoopt resterend 50%-belang in Carpetland Benelux aan Carpetright

(tijd-nieuwslijn) - De retailholding Mitiska verkoopt haar resterende belang van 50% in Carpetland Benelux aan het Engelse beursgenoteerde Carpetright. Daarvoor ontvangt het EUR 25 miljoen in cash, waarvan Mitiska netto EUR 12 miljoen overhoudt om de balans te versterken.

Carpetright kocht in juni reeds 50% van Carpetland Benelux voor EUR 50 miljoen en verwierf toen de optie om de resterende 50% bij te kopen.

Carpetright betaalde in juni EUR 50 miljoen voor de eerste helft van Carpetland Benelux: EUR 15 miljoen voor de activiteiten en EUR 35 miljoen voor het onroerend goed. Daarnaast kreeg Carpetland Benelux 15 miljoen euro bankschulden van de moeder doorgeschoven. Nu schuift Mitiska EUR 13 miljoen door naar Carpetland Benelux om die schulden af te betalen. Daardoor ontvangt Mitiska netto EUR 12 miljoen om de eigen balans te versterken. "De indruk bestaat nog steeds dat Mitiska een bedrijf in crisis is. Dat is niet langer het geval. Ik ga niet zeggen dat we op rozen zitten, maar de crisissituatie is voorbij", zegt gedelegeerd bestuurder Luc Geuten.

Carpetland Benelux is met een marktaandeel van 5 à 6% de marktleider in Belgie, Nederland en Luxemburg. Carpetland Benelux baat 92 tapijtwinkels uit die in 2001 EUR 94 miljoen omzet draaiden en een brutowinst van EUR 4,5 miljoen maakten. Mitiska beschouwde het resterende 50%-belang in de groep niet langer als strategisch.

Geuten herhaalde dat Mitiska tegen het einde van het jaar meer duidelijkheid zal scheppen over de wijze waarop de holding haar balans zal versterken. Eerder meldde Mitiska dat de verkoop van (een deel van) Brantano een van de mogelijkheden is. Daarnaast zoekt Mitiska een overnemer voor Carpetland Zwitserland en Frankrijk. Over deze dossiers wilde Geuten niets kwijt.

NB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud