Mittal krijgt steun van grootste aandeelhouder Arcelor

Mittal Steel, het bedrijf dat een overnamebod lanceerde op concurrent Arcelor, heeft zich verzekerd van de steun van de grootste aandeelhouder van het Luxemburgse concern.

(belga) Afgelopen weekend gaf de raad van bestuur van Arcelor al een positief advies voor de overname; het laatste woord is echter aan de aandeelhouders.

Mittal heeft het akkoord van Romain Zaleski, die via het bedrijf Carlo Tassara een belang van 7,8 procent controleert in Arcelor. Zaleski verklaart nu dat hij op 30 juni, als de aandeelhouders zich kunnen uitspreken over de fusie met Severstal, Mittal zal steunen. 'We gaan onze aandelen aan Mittal aanbieden. We denken dat het een goed project is voor de toekomst', aldus zijn dochter.

Verwacht wordt dat de stemming vrijdag over de fusie met Severstal, nipt zal zijn. De helft van het kapitaal moet zich tegen het project uitspreken.

Bij Severstal is men boos over het feit dat Arcelor voor het project met Mittal heeft gekozen. Maar in een interview met de Franse krant Le Figaro zegt Arcelor-topman Kinsch dat in theorie Severstal nog kans maakt, als het een bod uitbrengt dat hoger ligt dan Mittal Steel. 'Als zo'n bod binnenloopt, is het bestuur verplicht om het te evalueren. Uiteindelijk zullen het de aandeelhouders zijn die beslissen'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud