Mittal moet minderheidsaandeelhouders Arcelor Brazilië uitkopen

Mittal Steel moet de minderheidsaandeelhouders van Arcelor Brazilië uitkopen. 'Door een indrect belang te nemen in Arcelor Brazilië is Mittal wettelijk verplicht een uitkopbod te lanceren', besliste de Braziliaanse beursautoriteit Commisao de Valores Mobiliarios.

(tijd) Mittal Steel moet daarbij een premie van 80% aanbieden, de premie die ook van toepassing was bij het bod op Arcelor. Mittal betaalde voor de overname van Arcelor EUR 25,6 miljard maar daar zou nog eens EUR 5 miljard bijkomen. Mittal gaat in beroep.

Arcelor haalt ongeveer een derde van zijn kasstromen uit zijn activiteiten in Brazilië. Het voegde de staalbedrijven Belgo-Miniera, CST, Vega do Sul en Belgo samen in de beursgenoteerde holding Arcelor Brazilië. Arcelor heeft een belang van 66% in deze holding. Mittal wordt nu verplicht de een bod uit te brengen op de resterende 34%. Arcelor heeft voorts nog een belang in Acesita, producent van inoxstaal, maar Acesita blijft buiten de regeling die de Braziliaanse beurswaakhond oplegt.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud