Mittal Steel belooft extra engagement aan Belgische regering

(tijd-nieuwslijn) - Een onderhoud tussen eerste minister Guy Verhofstadt en Lakshmi Mittal, topman van Mittal Steel (foto Bloomberg), leverde extra engagementen op van de staalgroep in het kader van het overnamebod op Arcelor.

'We verzekerden de eerste minister ervan dat we alle engagementen die Arcelor geeft voor de Belgische activiteiten zullen naleven en we bevestigden dat er geen jobs zullen sneuvelen als gevolg van de overnametransactie. We zullen bovendien opportuniteiten bekijken om de staalactiviteiten in Belgie uit te breiden door nieuwe investeringsprojecten of door R&D', verduidelijkte Mittal steel in een persbericht.

Gisteren hadden premier Guy Verhofstadt, de Vlaamse en de Waalse minister-president Yves Leterme en Elio Di Rupo een gesprek met de administrateur- generaal van Arcelor, Guy Dollé, en de voorzitter van de raad van bestuur, Joseph Kinsch. De regering gaat eind deze maand, begin volgende maand een standpunt innemen over het overnamebod. Het doet daarvoor beroep op de expertise van zakenbank Lazard.

De gesprekken tussen de verschillende partijen passen in het overnamebod dat Mittal Steel heeft uitgebracht op Arcelor. Arcelor is niet opgezet met het bod en werkt aan constructies om de 'vijandige' overname af te blokken.

Belgie is geen aandeelhouder van Arcelor: wel houdt het Waals Gewest een belang van 2,4 procent in Arcelor aan. De staalgroep is ook in Vlaanderen aanwezig, met ALZ in Genk en Sidmar in Gent.

Lakhsmi Mittal zei voorts in een gesprek met journalisten dat het overnamebod waarschijnlijk binnen twee weken van start zal gaan en 35 dagen zal openstaan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud