Advertentie

Mittal ziet circa 25% hoger bedrijfsresultaat

Mittal Steel, 's werelds grootste staalbedrijf, verwacht een toename van het operationeel resultaat in het derde kwartaal van dit jaar van ongeveer 25% ten opzichte van de afgelopen driemaandsperiode. Dat stelt het bedrijf woensdag bij de bekendmaking van zijn tweedekwartaalresultaten.

(tijd) Mittal, dat na een lange overnamestrijd het Frans-Luxemburgse Arcelor overnam, zag zijn bedrijfsresultaat over de verslagperiode uitkomen op 1,517 miljard dollar. Dat was een stijging van 49% ten opzichte van de 1,017 miljard dollar in het eerste kwartaal.

De nettowinst van het staalconcern bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar 1,015 miljard dollar. Dat kwam neer op een winst per aandeel van 1,44 dollar. Analisten gepolst door Betten Beursmedia News verwachtten een gemiddelde winst per aandeel van 1,22 dollar.

De verschepingen stegen in de afgelopen drie maanden met 7,5% op kwartaalbasis naar 16,763 miljoen ton. Mittal voorziet een verdere groei van de verschepingen in het derde kwartaal, evenals een verdere verbetering van de marktomstandigheden.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud