MIVB houdt vast aan 24-urenstaking op vrijdag

(belga) - Zowat 150 personeelsleden van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB hebben woensdagmiddag betoogd voor het kabinet van de Brusselse minister voor Openbare Werken en Vervoer, Jos Chabert. Ze eisen betere werkomstandigheden en zekerheid voor de toekomst. De minister die de vakbondsafgevaardigden ontving, vroeg de geplande 24-urenstaking vrijdag niet te laten doorgaan. 'De staking vrijdag gaat door, met of zonder toestemming van het vakbondsfront', zei een van de betogers.

De vakbonden maakten dinsdag op een persconferentie al duidelijk dat het om meer gaat de ongelijke verdeling van de extra premies. Die premies werden intussen ingetrokken. Ze zijn vooral ontevreden over de verslechtering van de werkomstandigheden en het management van de directie.

Minister Chabert toonde begrip voor de problemen en liet weten dat hij donderdag de vakbonden en directie samen aan tafel wil krijgen om een staking alsnog te voorkomen. 'We zijn natuurlijk bereid te luisteren naar nieuwe voorstellen van de directie', zegt Alex Vonck van het ACOD, 'maar men mag de koppigheid en de ontevredenheid van de basis niet onderschatten'.

De staking komt voor Brussel erg ongelegen. De afsluiting van de viaduct Drie Fonteinen op de E411 in Oudergem zorgt voor al voor files en de luchtvervuiling is met het vriesweer in Brussel alarmerend gestegen. Bovendien zitten veel Brusselse leerlingen midden in de examenperiode.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud