'Mobiele telefoons verhogen het risico op hersentumors niet'

(belga) - Een mobiele telefoon gebruiken, lijkt het risico op hersentumors niet te verhogen. Dat blijkt uit de resultaten van een Deense studie.

'De studie toont zeer duidelijk aan dat het gebruik van een mobiele telefoon het risico op het ontwikkelen van hersentumors niet verhoogt', aldus Christoffer Johansen van de Deense Kankervereniging.

Johansen en een team van wetenschappers ondervroegen een groep Denen over hun mobiele telefoongewoontes. Eén groep van 427 mensen ontwikkelden een hersentumor, terwijl de andere groep met 882 mensen er geen kreeg. De onderzoekers vroegen de deelnemers hoe vaak ze hun gsm gebruikten, hoe lang hun gesprekken duurden en hoe lang ze al over een telefoon beschikten.

Volgens de onderzoekers zijn de resultaten van beide groepen wellicht zeer accuraat en is er geen sprake van foutieve informatie. Een andere conclusie is dat er geen verband bestaat tussen het gebruik van mobiele telefoons en de locatie van tumors. Tumors aan de linkerzijde van het hoofd kwamen niet meer voor bij mensen die hun telefoon aan hun linkeroor hielden en omgekeerd.

Toch benadrukken de Deense onderzoekers nog dat het best mogelijk is dat de mogelijke effecten van de gsm op de gezondheid nu nog niet echt duidelijk zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud