Mobistar verhoogt verwachting ebitda-marge, bevestigt omzetverwachting

(tijd-nieuwslijn) - De mobilofoonoperator Mobistar verhoogt zijn verwachting voor de ebitda-marge over 2002 tot 30% en bevestigt zijn omzetdoelstelling. De winst over het hele jaar zal iets minder zijn dan het dubbele van de eerste jaarhelft. Dat zegt financieel directeur Olivier Ysewijn aan Tijd-Nieuwslijn.

"In de eerste jaarhelft bedroeg de bedrijfskasstroom 31,5% van de opbrengsten uit telefonie. Voor het hele jaar verwachten we een ebitda-marge van 30%, terwijl we eerder uitgingen van 26%", zegt de financieel directeur. Hij bevestigt de doelstelling om een omzetgroei te halen die tussen 10 en 15% ligt. Over de eerste jaarhelft steeg de omzet met 18%.

"In het tweede semester zullen we onze inspanningen opdrijven om nieuwe klanten binnen te halen. Dat kost geld en heeft als gevolg dat de operationele resultaten ten opzichte van de omzet lager zullen liggen dan in de eerste jaarhelft. De winst over het hele jaar zal iets minder zijn dan het dubbele van de eerste jaarhelft", legde Ysewijn uit. Mobistar realiseerde over de eerste jaarhelft een nettowinst van EUR 36,6 miljoen. De bedrijfswinst kwam over de voorbije zes maanden uit op EUR 64,4 miljoen.

18536371

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud