Monster neemt Jobpilot over

(belga) - Monster, het wereldwijde carrièrenetwerk op het internet, neemt de jobsite Jobpilot over van Adecco. Jobpilot is een van de meest succesvolle on-linecarrièreportals in Europa. Monster.be, de Belgische afdeling van de Monster-groep, maakte het nieuws bekend.

De overname van Jobpilot zorgt voor een verdere versterking van de positie van Monster op de Europese markt en brengt Monster aan de top in Duitsland. Bovendien brengt het twee marktleidende spelers samen op de Europese markt van het on line rekruteren.

In 2003 was Jobpilot winstgevend. De inkomsten bedroegen toen ongeveer 28 miljoen dollar. Monster betaalt voor de overname ongeveer 57 miljoen dollar in cash en 1 miljoen gewone aandelen Monster Worldwide. Een aanvullende betaling in cash van 18,9 miljoen dollar wordt gedaan bij de afronding van de deal voor de overname van het werkkapitaal van Jobpilot dat ongeveer 14,9 miljoen dollar cash bevat.

Monster en Jobpilot zullen in de toekomst worden geïntegreerd. De komende weken en maanden werken Monster en Jobpilot aan de toenadering tussen beide teams en de optimalisatie van de mogelijke synergieën.

Jobpilot is een van de grootste Europese carrièremarkten op het internet en behoort sinds mei 2002 tot de Adecco Groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud