Mordachov (Severstal) wil belang in Arcelor optrekken tot 45 procent

Alexej Mordachov, topman van de Russische staalgroep Severstal, wil zijn belang in de Europese staalreus Arcelor op termijn optrekken tot 45 procent. Dat is 13 procent meer dan voorzien in de vrijdag aangekondigde fusie tussen Arcelor en Severstal.

(belga) 'Ik wil mijn belang verhogen tot 45 procent, maar met respect voor de belangen van de andere aandeelhouders en de reguleringsautoriteiten in Luxemburg. Momenteel heb ik dat recht nog niet', aldus Mordachov. Volgens de Severstal-topman zou Severstal ook een Russische onderneming blijven en is een naamsverandering niet gepland. Mordachov zei dat zaterdag in Moskou in het bijzijn van Arcelor-toman Guy Dollé.

Lakshmi Mittal, hoofd van staalreus Mittal Steel, bevestigt opnieuw dat hij het bod van Mittal op Arcelor wil doorzetten, ondanks de aangekondigde fusie tussen Arcelor en Severstal. 'Wij zijn vastberaden de toenadering tot Arcelor tot een goed einde te brengen', aldus de Mittal-topman. Eerder beschuldigde Mittal Arcelor ervan zijn aandeelhouders te 'manipuleren in eigen belang' door een 'tweederangsalliantie' aan te gaan met het Russische Severstal.

(Foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud