Multimediaketens Selexion en Action Shop fusioneren

(belga) - De multimediaketens Selexion en Action Shop gaan fusioneren. Dat hebben de beide vennootschappen dinsdag aangekondigd op een persconferentie. Action Shop is geïntegreerd in Tera, de coöperatieve vennootschap achter Action. Vanaf april 2005 vormen ze samen een nieuwe coöperatieve: Euronics Belgium.

'Door de fusie ontstaat de grootste groep op gebied van consumentenelektronica, foto, IT, telecom en huishoudapparaten, met een aankoopkracht van 190 miljoen euro', zei Hans Carpels, de general manager van Tera, die ook de nieuwe raad van bestuur zal leiden.

De volledige versmelting vindt plaats op 1 april 2005, wanneer Tera herdoopt wordt in Euronics Belgium. Dit wordt dan de lokale tak van de Europese groep Euronics, die ongeveer 90.000 winkels vertegenwoordigt in Europa.

De 126 verkoopppunten van Selexion en de 87 Action Shops blijven werken onder eigen label, maar gaan over tot een gezamenlijke distributie, administratie en marketing. 'Die schaalvergroting maakt het mogelijk goedkoper te werken', aldus nog Carpels. 'We willen een sterkere positie bekomen qua aankoop en een betere distributie verzekeren van de producten.'

Beide vennootschappen garanderen nog dat het totale aantal personeelsleden zeker behouden wordt. 'Het is wel mogelijk dat er verschuivingen optreden binnen het personeelsbestand, analoog aan de accentverschuivingen binnen de productcategorieën', zei Carpels.

Volgens Carpels zoeken klanten steeds meer naar winkels waar verschillende soorten producten in één keer gekocht kunnen worden. De vooral in stadskernen gesitueerde Action Shops, die nu voor bijna 70 procent 'imaging' verkopen (fotografie- en videomateriaal), zullen door de fusie hun aanbod aan telecom- en IT-producten uitbreiden. De eerder regionaal ingeplante Selexion-winkels van hun kant zullen net dat 'imaging'-aanbod kunnen verbeteren.

'Selexion is niet alleen het nummer één in de sector, maar is ook complementair aan onze activiteiten', zei Michel De Neve, managing director en stichter van Action Twenty Five, de vennootschap achter Action Shop. 'Zij zijn sterk in onze zwakke punten en vice versa.' De fusie zou van Euronics Belgium de sterkste speler maken in 'imaging', consumentenelektronica en telecom.

Met de fusie komt er ook een geleidelijke verhoging van het kapitaal van 750.000 euro in juni 2004 tot 2,25 miljoen euro in juni 2005.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud