Music Hall vraagt gerechtelijk akkoord aan

(belga) - De N.V. Music Hall, onderdeel van de Music Hall Group, heeft dinsdag een gerechtelijk akkoord aangevraagd om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers. De zaak werd voor de raadkamer van de Rechtbank van Koophandel formeel toegelicht door Geert Allaert, gedelegeerd bestuurder van de Music Hall Group. De voorzitter van de raadkamer vroeg daarop voor 17 juni bijkomende informatie om een beslissing te kunnen nemen.

De N.V. Music Hall is het bedrijf binnen de Music Hall Group dat musicals produceert die in Vlaanderen met Vlaamse mensen en Vlaamse middelen op de podia worden gebracht. En daar ligt volgens de N.V. de kern van het probleem. Vlaanderen is te klein om op een kwalitatieve manier musicals te produceren, klinkt het bij de N.V. "De laatste maanden was er wel een kentering merkbaar maar die kwam net te laat voor ons."

De uitgestelde voorstellingen van de musical "Romeo en Julia" in Nederland brachten de financiële problemen voor de N.V. in een stroomversnelling. Op 19 maart 2003 werd in Vlaanderen de laatste voorstelling van "Romeo en Julia" gespeeld. Aansluitend waren nog voorstellingen in de Carré in Rotterdam gepland, maar negen maanden durende verbouwingswerken in de Carré zorgden voor een kink in de kabel. Pas op 27 januari 2004 zal de eerste "Romeo en Julia"-musical in de Carré kunnen worden gespeeld. Die periode moet financieel overbrugd worden.

De groep Music Hall werd in 1988 opgericht door Geert Allaert, de huidige gedelegeerd bestuurder en hoofdaandeelhouder. Tijdens de eerste jaren verwierf de groep in ons land bekendheid met de promotie van grote buitenlandse producties, zoals Holiday on Ice, Cirque du Soleil, Barry White en Diana Ross.

In 1994 richtte de groep Ticket Club op, een eigen ticketservice. Daarnaast kocht de groep Vorst Nationaal en verwierf het een concessie voor de Antwerpse Stadsschouwburg. Enkele jaren geleden kocht en verbouwde Music Hall ook de gewezen Gentse bioscoop Capitole. Music Hall legde zich meer en meer toe op het organiseren van Nederlandstalige familiespektakels, zoals "De Tovenaar van Oz" of "Peter Pan".

De groep verwierf ook de rechten op internationale musicals zoals "Cats", "Les Misérables" of "Phantom of the Opera". Music Hall is momenteel marktleider in het segment van Nederlandstalige langlopende musicals.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud