Advertentie

'Nederlandse beurswaakhond onderzoekt wantoestanden ING'

(tijd-nieuwslijn) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Nederlandse beurswaakhond, is een onderzoek gestart naar de interne organisatie van de bankgroep ING. Aanleiding vormen wantoestanden bij de bankverzekeraar die elkaar in korte tijd opvolgden, zoals met een zeer risicovolle hypotheek. Dit wordt bevestigd door zowel de AFM als ING, schrijft de krant De Telegraaf dinsdag. 'Het heeft er alle schijn van dat ING zijn zaakjes niet op orde heeft', zegt een ingewijde.

Het is voor het eerst dat de Nederlandse toezichtsorganisatie een dergelijk onderzoek start bij een beursgenoteerde onderneming. Naar verluidt besloot de AFM tot het 'diepgaande onderzoek' naar aanleiding van een aantal concrete incidenten die afgelopen jaar aan het licht kwamen bij de bankverzekeraar.

Vooral de manier waarop deze incidenten konden ontstaan en werden afgehandeld door de concernleiding, vormde een reden voor het huidige speurwerk. Afgelopen jaar zouden concrete incidenten aan het licht zijn gekomen.

Het draait volgens ingewijden onder meer om de kwestie met de 'Meerwaarde Hypotheek' van ING-dochter Postbank, een hypotheekvorm die vorig jaar tot schrik van veel klanten ongekend risicovol bleek te zijn. Pas na veel media- aandacht en optreden van de AFM gaf Postbank haar klanten een financiële handreiking.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud