Nestlé herhaalt winstverwachtingen na terugroepging babymelk

(tijd-nieuwslijn) - Nestlé, 's werelds grootste voedingsmiddelenproducent, heeft woensdag in een persbericht zijn verwachtingen voor de groei van de operationele marge voor 2005 bevestigd.

Volgens Nestle zou de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebita), gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, 'hoger' moeten uitkomen. De voedingsgroep stelt geen concrete cijfers in het vooruitzicht. De omzet zou autonoom groeien met ongeveer 5 tot 6 procent.

Nestlé doet de mededeling daags nadat bekend werd dat de voedingsmiddelenproducent meerdere merken vloeibare babymelk terugriep in de landen Italië, Fankrijk, Spanje en Portugal. In de producten zijn sporen aangetroffen van chemicalien, afkomstig van de verpakking.

Nestlé-bestuursvoorzitter Peter Brabeck stelde volgens persbureau Bloomberg dat de terugroepactie ten hoogste 2,5 miljoen euro zal kosten. Tijdens een analistenbijeenkomst bestempelde de gedelegeerd bestuurder van Nestlé de terugroepactie als een 'non-event' en de problemen met de babymelk noemde hij een 'technisch probleem' en geen 'veiligheidsprobleem', vervolgt Bloomberg.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud