Advertentie

Nettokwartaalwinst Cisco stijgt tot USD 1,4 miljard

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems heeft over het eerste kwartaal van het boekjaar 2004/2005 een nettowinst behaald van USD 1,396 miljard, tegen een winst van USD 1,086 miljard in de vergelijkbare periode een jaar eerder. Per aandeel bedroeg de winst USD 0,21 tegen USD 0,15 een jaar eerder. Dat maakte het concern dinsdag na het slot van Wall Street bekend.

Pro forma kwam de nettowinst uit op USD 1,5 miljard of USD 0,21 per aandeel, vergeleken met USD 1,2 miljard of USD 0,17 per aandeel een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door Thomson First Call gingen eveneens uit van een winst per aandeel USD 0,21.

De omzet over het eerste kwartaal kwam uit op USD 5,97 miljard, min of meer in lijn met de verwachting van analisten die op USD 6,02 miljard lag. In het eerste kwartaal van 2003/04 bedroeg de omzet USD 5,1 miljard.

Volgens bestuursvoorzitter John Chambers zijn dit solide resultaten met een recordkwartaalwinst. 'Onze klanten integreren steeds meer data en video en geluid in netwerken, waardoor zij naar een gemeenschappelijke architectuur vragen voor netwerken die transparant zijn voor de eindgebruiker. We geloven dat we goed geplaatst zijn om die technologie te leveren', aldus Chambers.

Cisco gaf geen verwachting in het persbericht. Het bedrijf zal in een conference call nader ingaan op de resultaten en de verwachtingen.

Cisco kondigde tevens aan voor USD 10 miljard extra eigen aandelen te zullen inkopen. Dit komt bovenop het eerder aangekondigde inkoopprogramma van USD 25 miljard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud