Nettowinst Alcan meer dan verdubbeld

Alcan, de op een na grootste producent van aluminium ter wereld, heeft in het tweede kwartaal van 2006 een nettowinst geboekt van 455 miljoen dollar tegenover 191 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Dit heeft het Canadese aluminiumbedrijf woensdag bekengemaakt.

Alcan kondigt tevens aan het kwartaaldividend met 33 procent te verhogen van 0,15 dollar naar 0,20 dollar.

De winst per aandeel steeg in dezelfde periode van 0,56 dollar naar 1,21 dollar. Volgens Alcan zijn de resultaten niet alleen een weerspiegeling van de sterke marktomstandigheden, maar tevens van een nieuw geimplementeerd management systeem.

Het bedrijf stelt in een toelichting dat het zijn financiele doelstellingen eerder zal halen dan oorspronkelijk aangegeven. Zo heeft Alcan zijn doelstelling om de verhouding vreemd vermogen als percentage van het eigen vermogen vermogen terug te brengen tot 35 procent al gehaald.

De omzet steeg van 5,2 miljard dollar tot 6,1 miljard dollar. Het totale verkochte volume aluminium steeg van 1,08 miljoen ton naar 1,11 miljoen ton. De gemiddelde pverkoopprijs nam daarbij toe van 2.034 dollarper ton naar 2.709 dollar per ton.

Voor 2006 denkt Alcan dat het aluminiumverbruik wereldwijd met ongeveer 6,8 procent zal toenemen bij een verwachte toename van de wereldproductie van 5,7 procent.

(foto bloomberg) Richard B. Evans, gedelegeerd bestuurder van Alcan

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud