Nettowinst Dolmen stijgt bijna zes procent

De informaticadienstengroep Dolmen heeft in het gebroken boekjaar 2005/2006 een nettowinst geboekt van 6,02 miljoen euro, tegen 5,69 miljoen over het voorgaande boekjaar. Dat meldt Dolmen in een persbericht.

(tijd) De winst ligt in lijn met de eigen verwachtingen. De groep rept met geen woord over mogelijke onderhandelingen met Real Software of andere bedrijven.

Dolmen zag zijn jaaromzet 7% zakken tot 137,69 miljoen euro, daar waar het bedrijf een cijfer van 145 miljoen euro voorspelde. 'De daling is te wijten aan de terugval met 17,1% in het segment van de zuivere productverkoop', stelt de groep in het persbericht. 'Maar Dolmen is in de eerste plaats een aanbieder van diensten. Alle vormen van dienstverlening stegen met 8% en vertegenwoordigen de helft van de totale omzet', gaat het verder.

De bedrijfswinst steeg met 0,62% van 8,49 tot 8,54 miljoen euro. 'We danken die stijging aan de verdere groei van onze diensten en de volgehouden beheersing van onze kostenstructuur', aldus Dolmen. De bedrijfskasstroom (EBITDA) steeg met 1,17% tot 12,82 miljoen euro.

Dolmen keert over het afgesloten boekjaar een brutodividend van 0,38 euro uit.

Voor het boekjaar 2006/2007 verwacht Dolmen een verdere verbetering van het bedrijfsresultaat en een verdere groei in het dienstensegment. Op de algemene vergadering van 13 september geeft de groep geactualiseerde prognoses.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud