Nettowinst Ericsson in lijn van de verwachtingen

Ericsson, 's werelds grootste producent van netwerken voor mobiele telefoons, heeft in het derde kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van 6,2 miljard Zweedse kronen (circa 670 miljoen euro), tegen een winst van 5,3 miljard Zweedse kronen een jaar eerder.

Carl-Henric Svanberg, gedelegeerd bestuurder van Ericsson: Foto Bloomberg

(tijd) - Dat is een stijging met 17 procent. Het resultaat werd negatief beïnvloed door een herstructureringslast van 2,9 miljard Zweedse kronen en positief door een kapitaalwinst van 3,0 miljard Zweedse kronen. Dat maakte het Zweedse concern donderdag bekend.

Analisten geraadpleegd door SME Direkt verwachtten gemiddeld een winst van 6,28 miljard Zweedse kronen. Het is de eerste winststijging die Ericsson dit jaar bekendmaakt.

Ericsson realiseerde in het derde kwartaal een winst per aandeel van 0,39 Zweedse kronen tegen 0,34 Zweedse kronen een jaar eerder. De omzet nam toe van 36,2 miljard tot 40,8 miljard Zweedse kronen. Analisten gingen gemiddeld uit van 41,7 miljard Zweedse kronen.

De brutomarge daalde op jaarbasis van 45,2 procent naar 37,6 procent. Zonder herstructureringslasten was dit 41,8 procent. Het bedrijfsresultaat verbeterde van 7,8 miljard Zweedse kronen tot 8,8 miljard Zweedse kronen. De operationele winstmarge kende een lichte daling, van 21,6 procent tot 21,5 procent.

De herstructureringslast van 2,9 miljard Zweedse kronen is voor 0,7 miljard Zweedse kronen te wijten aan afvloeiingen in Zweden en voor 2,2 miljard Zweedse kronen aan de integratie van Marconi. De kapitaalwinst van 3,0 miljard Zweedse kronen werd geboekt op de verkoop van de defensie-activiteiten, Ericsson Microwave Systems, en het 40%- belang in Saab Ericsson Space aan Saab.

Ericsson verwacht voor het hele boekjaar 2006 nog altijd, in vergelijking met 2005, een bescheiden groei voor de markt voor mobiele netwerken, gemeten in Amerikaanse dollars. Ook voor 2007 ziet Ericsson een vergelijkbare matige groei. Voor de markt voor professionele diensten handhaaft Ericsson de verwachting van een 'goede' groei. Voor 2007 verwacht het bedrijf voor deze markt eveneens een stevige groei.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud