Nettowinst Picanol daalt in 2003

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische weefgetouwenproducent Picanol realiseerde vorig jaar een geconsolideerde winst van 12,7 miljoen euro. Dat is iets meer dan de helft van de 22,9 miljoen euro een jaar eerder. De bedrijfswinst daalde van 34,7 miljoen euro tot 23,1 miljoen euro. Dat is in lijn met de verwachtingen die de groep bij de cijfers over het derde kwartaal publiceerde.

De omzet daalde met 6,9 procent tot EUR 483,7 miljoen. Voor 2004 waagt de groep zich niet aan concrete prognoses. Over 2003 wordt een onveranderd brutodividend van 0,315 euro per aandeel uitgekeerd.

Van de omzet is 4,4 miljoen euro te danken aan verschillende overnames, waarvan1,8 miljoen euro van Burcklé, 1,2 miljoen euro van GTP Mexico en 1,0 miljoen euro van BCN Laminados.

Op het niveau van de verschillende afdelingen blijft Picanol met 364,8 miljoen euro de grootste bijdrage leveren, al was er wel een daling met 4,6 procent. Die daling schrijft de groep ten dele toe aan de gedaalde vraag uit China, maar ook aan de sterke euro.

Voor het huidige boekjaar worden de verwachtingen volgens Picanol in belangrijke mate bepaald door de mogelijkheid van Europa om de concurrentiepositie op de exportmarkten te handhaven. Picanol zal zich in 2004 in elk geval verder blijven richten op groeimarkten en nichesegmenten. De groep verwacht bovendien veel van de dienstendivisie GTP, die er een eerste volledig boekjaar heeft op zitten en tegen 2005 op kruissnelheid moet zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud