Nieuw overleg bij De Post levert voorlopig niets op

(belga) - Bij De Post hebben vakbonden en directie dinsdag geen akkoord bereikt over de uitvoering van de lopende CAO. Volgende woensdag zitten de onderhandelaars opnieuw rond de tafel. Nieuwe acties zijn volgens de vakbonden nog niet gepland.

Directie en bonden bij het postbedrijf raken het niet eens over de uitvoering van de lopende CAO. Voor de directie kan van de beloofde arbeidsduurvermindering van 38 naar 36 uren geen sprake meer zijn. De vakbonden staan open voor alternatieven, maar vinden de voorstellen van de directie onvoldoende.

Dinsdag zaten beide partijen opnieuw rond tafel. Er kwam geen akkoord uit de bus. "De zee tussen beide partijen is nog diep. Beide partijen blijven op hun standpunten. Er moet nu worden gezocht naar een toenadering", aldus Jan Eyndels van de liberale overheidsvakbond VSOA. Nog volgens Eyndels zijn er openingen waardoor "er nog kan worden voortgepraat".

Volgende woensdag zitten directie en bonden opnieuw samen. Nieuwe acties zijn niet gepland. Vorige woensdag staakten de vakbonden bij De Post nog omwille van het conflict.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud